top of page

למה צריך בכלל וידיאו בחתונה?

אמלק;

  • העריכה חשובה לא פחות מהצילום.

  • רצוי לקחת צלם שעורך לעצמו את הסרטים או לפחות לבדוק מי העורך.

  • לבדוק מה אתם מקבלים. קליפ היילייטס, סרט מלא, סרט קצר.

אז עם יד על הלב - ראיתם פעם את סרט החתונה של ההורים שלכם?

כנראה שהתשובה של רובנו תהיה שלילית. והמעטים שצפו בסרט החתונה חשבו בוודאי "איזה כיף שיש תיעוד ליום הזה", אבל אחרי כמה רגעים התחילו להריץ את הסרט קדימה מהשיעמום. מה שהיה פעם דבר מאוד טכני ודרש הרבה עבודה וציוד רק כדי לתעד, הפך היום למשהו יותר פשוט ואיפשר לצלמי הוידאו להתעסק בחתונה עצמה ופחות בציוד, להביא יצירתיות ואיכות של קולנוע ליום המיוחד שלכם.

כמובן שצלם הסטילס חשוב, הוא תופס רגעים בודדים, אבל וידאו תופס גם תנועה וסאונד, אתם תוכלו לראות את עצמכם צועדים לעבר החופה, לראות את ריקוד הסלואו וגם לשמוע את השיר שלכם, תוכלו לשמוע את הסבתא צועקת "אמן" ואת הכוס המתנפצת. היום הזה נגמר מהר ואתם תרצו להיזכר בכל הרגעים האלה.

צילום

  • צילום רציף - לא כל המצלמות יכולות לצלם באופן רציף, חלקן מצלמות עד 30 דקות ועוצרות, כך שכל 30 דקות תהיה קטיעה וצריך להתחיל לצלם שוב. חשוב שיהיה ניתן לצלם באופן רציף בחופה ובריקודים.

  • גיבוי - חשוב מאוד לוודא שהצלם עובד עם מצלמה שיכולה לצלם על 2 כרטיסים בו זמנית.

  • כרטיסי זיכרון יכולים להיכשל וזה קורה, במקרה הטוב קובץ אחד יעלם ובמקרה הרע כל הכרטיס יימחק.

  • שחזור של הכרטיס עולה הרבה כסף ולא תמיד מצליח.

  • סאונד - זה אחד הדברים החשובים, זה בעצם חצי מהוידאו.

  • בזמן החופה והריקודים, הצלם משתמש במכשיר שמקליט סאונד מהעמדה של הדיג'יי, זה משהו סטנדרטי שקורה בכל אירוע, וזה הסאונד הכי איכותי.

  • קורה שצלמים שוכחים להפעיל את המקליט או לא מגדירים אותו נכון, וקורה שדיג'יי לא מעביר את הסאונד למקליט, או מעביר רק מוזיקה בלי מיקרופון.

  • זה אחריות של הצלם וגם של הדיג'יי לוודא שהסאונד מוקלט בצורה נכונה.

  • תאורה - באירועים מסוימים כדאי לשים פנסים בחופה, במקרים שאיזור החופה חשוך. בנוסף, אם אתם לא רוצים שיהיו פלאשים בחופה (כי רואים אותם בוידאו), צריך לוודא עם צלם הסטילס שלא ישתמש בפלאשים, ולשים פנסים במקום.

סוגי מצלמות

DSLR - אלה מצלמות קטנות שנועדו במקור לסטילס אך היום מצלמות גם וידאו. הרבה צלמי וידאו משתמשים בהן לחתונות בגלל שהן קטנות וקלות, אבל רובן מוגבלות בזמן צילום או מצלמות רק על כרטיס אחד, ולחלקן יש בעיות התחממות.

אפשר להביא תוצאות מדהימות עם המצלמות הקטנות האלה אבל הן לא אמינות לעבודה רבה ובתנאי חום פשוט כי דוחסים הרבה טכנולוגיה לגוף קטן.

CINEMA - אלה מצלמות שנועדו לוידאו ברמה קולנועית. יש היום מצלמות סינמה קטנות, שהן קצת יותר גדולות מ-DSLR ומתאימות לצילום אירועים. אלה מצלמות אמינות יותר שבנויות לעבודה ממושכת.

מכילות את כל מה שצריך לצילום וידאו, כמו צילום רציף, גיבוי על 2 כרטיסים, סוללות גדולות שמחזיקות יותר זמן, מאוורר פנימי כדי למנוע התחממות, וגם נותנות אופציה לסאונד איכותי יותר.

ENG - או מצלמות כתף, זה הצילום שהיו עושים בעבר בחתונות, עם מצלמות גדולות וכבדות. היום יש צלמים שעדיין משתמשים בהן לצילום רציף של האירוע, אבל זה סגנון צילום פחות אומנותי ויותר למטרת תיעוד.

עריכה

פה הקסם קורה וזה בעצם התוצר שאתם מקבלים.

יש צלמים שמעבירים את העריכה לעורך חיצוני ויש כאלה שעורכים את הסרטים בעצמם.

אתם לא יודעים כמה הצלם משלם לעורך החיצוני, זה יכול להיות עורך מתחיל או עורך יותר מקצועי, לכן כדאי לבדוק מי עורך את הסרטים ולוודא שהדוגמאות שאתם רואים ואהבתם באמת נערכו על ידי העורך הזה.

באופן כללי צלם שהוא גם עורך יהיה יותר מחובר לעריכה, לסגנון שמתאים לכם, הוא היה איתכם כל היום ויהיה לו יותר רצון להשקיע בעריכה.

העריכה תלויה הרבה בשירים שבוחרים, השיר קובע את הקצב ואת הסגנון לכן בחירת השירים חשובה מאוד.

התוצרים של העריכה

  1. קליפ היילייטס - זה הקליפ שתרצו להראות למשפחה וחברים ואולי גם לכל העולם. הקליפ יכול להשתנות בהתאם לזוג - לסגנון, לאירוע. יש קליפים באורך של שיר שמכילים את כל הרגעים הכי טובים מהיום, ויש קליפים בסגנון יותר דוקומנטרי שמכילים יותר דיבורים וקטעים מלאים, או שילוב ביניהם. זה המקום של העורך להיות יצירתי ולהשקיע בכל פריים. זה קליפ באורך של כמה דקות ובסופו של דבר זה הקליפ הכי מעניין שתרצו לראות שוב ושוב.

  2. סרט מלא - זה סרט באורך מלא של כל היום, באורך שעה וחצי עד שעתיים וחצי, תלוי באירוע ובהסכם עם הצלם. הוא מכיל בעצם את כל החומרים שצולמו בחתונה, אתם כנראה לא תרצו לשבת שעתיים ולצפות בו ישר אחרי החתונה אבל חשוב שיהיה לתיעוד, לנעול אותו במקום בטוח ולשמור לשנים הבאות כי יום אחד תמצאו את הערך בו.

  3. סרט קצר - סרט באורך 20-50 דקות, האורך משתנה בהתאם לאירוע ולעריכה, יש בו חלקים שבנויים כמו קליפים לפי שירים ויכול להיות בו חלקים מלאים. מספיק ארוך כדי לחוות שוב את כל האירוע אבל לא ארוך מידי שתתעייפו באמצע. אפשר לשבת ולצפות בו עם משפחה וחברים.

שאלות נוספות

האם צריך צלם וידאו שני?

צלם שני מאפשר לצלם הראשי להביא תוצאות יותר טובות ולהיות יצירתי יותר בידיעה שהצלם השני מכסה את החלק התיעודי.

באופן כללי:

עד 200 מוזמנים - לרוב אין צורך בצלם שני

300 - כדאי לחשוב על זה, תלוי באופי האירוע ובתקציב

400 ומעלה - מומלץ מאוד

אין תשובה חד משמעית, אבל התוצאה תמיד תהיה טובה יותר עם שני צלמים.

תוך כמה זמן לגיטימי לקבלת הסרט?

שלושה חודשים זה הסטנדרט. תבדקו מה רשום בחוזה.

האם צריך רחפן?

הרבה צלמים משלבים צילומי רחפן בסרט החתונה, הרחפנים היום יותר נגישים ונותנים תוצאות מדהימות, זוויות אחרות שלא ניתן לתפוס במצלמה רגילה. משתמשים ברחפן בעיקר בצילומי חוץ, להראות איפה אתם נמצאים ואווירה של המקום מזוית מיוחדת. עם זאת, הוא נותן מבט מלמעלה ולא תופס את הרגעים החשובים והאינטימיים.

שימו לב שיש איסורים בחוק להטסה במקומות מסוימים כמו ירושלים וליד שדות תעופה, ואסור להטיס מעל אנשים, כלומר שלפי החוק אסור להטיס רחפן בחופה מעל אנשים ויש אולמות שלא יאפשרו להטיס רחפן בשטח האולם.

תוכלו להתרשם מהעבודות של גל שרעבי באתר: https://vimeo.com/galsharabi

לפרטים נוספים והזמנת צלם וידיאו לחתונה שלכם - צרו קשר עם מור בטלפון 054-2454517

Comentários


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
אין עדיין תגים.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page