top of page

שמחה גדולה הלילה - סגירת מקום לחתונה

אחרי שאנחנו כבר יודעים כמה אורחים נזמין ומה התקציב שלנו נתחיל בחיפוש מקום לחתונה. אגיד לכם מראש שלרוב זה שלב שלוקח הרבה זמן והרבה לבטים, כי למעשה הוא מאוד משמעותי – זו ההוצאה הכי גדולה בחתונה - אנחנו סוגרים גם תאריך, גם מקום, יש הרבה פרמטרים שצריך לקחת בחשבון כמו טיב האוכל באולם, היחס של צוות האולם, מיקום גאוגרפי, נראות המקום..

כדי לחסוך זמן והתרוצצויות נערוך סבב טלפונים לאולמות שנשמעים לנו מעניינים מבחינת מיקום והמלצות שקיבלנו. נשאל בטלפון אם האולם מותאם לכמות המוזמנים שלנו, מהם התאריכים הפנויים והאם יש רישיון עסק. אל תזלזלו ברישיון עסק, הוא מגן גם עליכם ממקרים לא נעימים שעלולים להתרחש, והוא גם אומר שהמקום מבוטח ועומד בתקנים של כיבוי אש. אתם יכולים להתעדכן ברשימת המקומות הפועלים ללא היתר בנייה באתר של משרד האוצר.

ייתכן וחשוב לכם להתחתן ביום חמישי בשבוע, ובאולם לא נותרו תאריכים פנויים בחמישי אז נשמיט אותו מהרשימה ולא נבזבז זמן יקר בפגישה באולם הזה. אולמות ללא רשיון עסק גם יורדים מהפרק, כי הם עלולים לקבל צו פירוק רגע לפני החתונה ולהכניס אותנו למצב מאוד לחוץ ובעייתי.


לסיכום חשוב לוודא שלאולם יש:

  • רשיון עסק בתוקף – היעדרו עלול לפגוע באפשרות לבטח את האולם

  • היתר בנייה- מראה שהגן חוקי

  • ביטוח- כדאי לוודא שבמקום יש כיסוי ביטוחי, כולל נזקי אש

  • לוודא שאין סכנת סגירה למקום (באתר של משרד הפנים)

אל תסתפקו רק בפרטים שקיבלתם מאיש המכירות בטלפון – חפשו חוות דעת גם באתרי אינטרנט כמו mit4mit קראו בעין ביקורתית והתמקדו דווקא באלו שכתבו את החסרונות של המקום. עדיף שנהיה מודעים לכל ההיבטים לפני שנראה את האולם, מאשר שנגלה אותם בעצמנו. קראו גם ביקורות ופוסטים בקבוצות המאורסים בפייסבוק. אל תתביישו לפנות בהודעה פרטית לאנשים שהתחתנו במקום שאתם מבררים עליו - בקשו דעה כנה על ההתנהלות של הצוות, עלות מנה, עיצוב וכל מה שמסקרן אתכם לדעת. זה לא מפתיע, אך בהודעות הפרטיות תקבלו את המידע הכי מהימן מהזוגות.

 

טוב, לאחר שצמצמנו את הרשימה לטופ 4 ומצאנו את אולמות שמעניינים אותנו, נצא לבדוק אותם – כי אין טוב ממראה עיניים. אפשר לתאם עם כמה אולמות סמוכים באותו ערב כי הפגישה לוקחת באיזור החצי שעה –שעה. עדיף כמובן להגיע לאולם בזמן שנערכת במקום חתונה (כך תוכלו להתרשם בצורה הכי טובה מהנראות של האולם, לבדוק בצורה סמויה את ניקיון השירותים במקום, יחס המלצרים, האווירה באירוע ועוד). אנחנו לדוגמה הגענו לאולם בזמן חופה וראינו שבמקביל נערכת חופה באולם הצמוד – בגלל הווליום הגבוה שמעו את החופה השנייה, זה הפריע מאוד והחלטנו לא להתחתן שם.

בפגישה הראשונה באולם, קחו את כל הפרטים ואל תגלו הרבה התלהבות (גם אם בלב אתם נמסים וחושבים שהמקום מדהים), שחקו אותה קצת "קשים להשגה" ותנו לאיש המכירות לחזר אחריכם ולתת לכם מחיר אטרקטיבי. אל תסגרו באותו רגע, בקשו "לישון על זה לילה". אם נותרו תאריכים בודדים, בקשו לשמור לכם את התאריך והשוו לעוד אולם או שניים. אם אתם מתלבטים בין כמה אולמות, הזמינו את ההורים או חברים קרובים לראות את האולם. ייתכן והם יראו דברים שלא שמתם לב אליהם ויוכלו לסייע לכם לקבל החלטה.

Kommentare


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
אין עדיין תגים.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page